phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18 
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18 


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 02.05.2023


Miksi tammiparketin asentaminen asuinympäristöön kannattaa?

Julkaistu 02.05.2023

Kun lattian hankinta lähestyy, lattiamateriaalin valintaa helpottaa usein eri vaihtoehtojen etujen ja haasteiden listaaminen selkeästi ylös. Keskeistä lattiakaupoilla onkin tunnistaa omat odotukset, tarpeet ja vaatimukset lattiapinnan suhteen. Eri elämäntilanteissa ja erilaisissa kohteissa myös lattian kohtaaman kulutuksen määrä ja laatu vaihtelee. Esimerkiksi lemmikkien kynnet tai toimistotuolien pyörät rasittavat kulutuspintaa, ja keittiössä lattialle joutuu kosteutta useammin kuin olohuoneessa. Kaikkein eniten itselle sopivimman lattian tunnistamisella onkin väliä juuri koti- ja asuinympäristössä, missä usein vietämme aikaa kaikkein eniten. Toimiva koti on sujuvan arjen perusta.Keittiö: @ninankaluste

Käyttömukavuus korostuu kotona

Varmasti käytännöllisyydenkin kannalta keskeisin vaatimus lattialle on korkea käyttömukavuus. Luonteikkuus ja mukavuus ovatkin tammilankun erikoisalaa. Koska kyseessä on aito puulattia, tuntuma jalan alla on mukavan pehmeä. Lapua Floors –tammilattia on perinteisemmän kovantuntuisen lakkapinnan sijaan pintakäsitelty öljyvahalla. Öljyvahapinta säilyttää jalopuun miellyttävän tunnun, minkä ansiosta lattialla on mukavaa tassutella paljainkin jaloin.

Tunnetusti suuri osa puulattian käyttömukavuudesta syntyy materiaalin lämpöisyydestä. Vaikka lattia on ihanan lämmin jo sinällään, soveltuu se käytettäväksi myös aluslattiaan upotetun vesikiertoisen tai sähköisen lattialämmityksen kanssa.

Terveellinen valinta sisäilman kannalta

Luonnonmateriaalina lankkuparketti sisältää minimaalisesti keinotekoisia ainesosia, sillä myös öljyvahakäsittely tehdään luonnollisuutta painottaen. Lapua Floorsin käyttämä öljyvahapinta perustuu luonnollisiin öljyihin, ja käsittely kovetetaan lattian tuotannon yhteydessä LED-valon avulla. Tällä tavoin onnistutaan tehokkaasti vähentämään haitallisten yhdisteiden haihtumista huoneilmaan pintakäsittelyn yhteydessä ja sen jälkeen. Puulattia onkin puhtaan ja hygieenisen sisäilman kannalta loistava valinta.