phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 19.06.2024


Miksi parketin mallipala kannattaa tilata?

Julkaistu 19.06.2024

Lattian valinta on monelle merkittävä investointi, jonka mielellään tekee harkitusti ja muutamia eri vaihtoehtoja vertaillen. Lattiapinnan materiaali ja sävy vaikuttavat koko kodin ilmeeseen, tunnelmaan sekä kestävyyden ja käytännöllisyyden kautta myös asumismukavuuteen. Kukaan tuskin toivoo uusivansa lattiaa vuosittain, joten ostopäätös on mukavaa tehdä mahdollisimman varmoin mielin.

Lapua Floorsilla kaikista lattioistamme onkin tämän vuoksi tilattavissa mallipala, joka on lyhyt näytepala varsinaista parkettilankkua. Mallipalamme valmistetaan kaikkien oman mallistomme lattioiden tapaan, ja sävytetään Lapualla kuten muutkin lankkumme, minkä jälkeen lankut pätkitään käteviksi näytekappaleiksi. Mallipaloja voi tilata suoraan verkkokaupastamme tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä, ja ne matkaavat luoksesi kätevästi lähimpään Postin noutopisteeseen.

Mutta mitä hyötyä parkettilattian mallipalan tilaamisesta on?

Parketin laatu ja materiaali

Mallipalan avulla saat konkreettisen käsityksen parkettilattian materiaalista ja laadusta. Pelkkien kuvien ja teknisten tietojen perusteella on usein vaikea hahmottaa, miltä lattia todellisuudessa näyttää ja tuntuu. Mallipalan ansiosta pääset tutustumaan esimerkiksi pinnan tekstuuriin ja lankun paksuuteen, joka saattaa joissakin kohteissa asettaa omat rajoitteensa esimerkiksi ovien korkeuden vuoksi.

Oman Lapua Floors -mallistomme parketeissa on liimapontti, jonka näet myös selkeästi mallipalaa tarkastellessasi. Näin voit ennakkoon ottaa entistä paremmin selvää myös lattian asennustavasta ja sen vaatimuksista.

Tumma vai vaalea parketti – miltä sävy näyttää?

Verkkokaupan kuvat näyttävät aina eri ruuduilta tarkasteltuna hieman eri sävyisiltä, minkä vuoksi parhaimman käsityksen parketin värin vivahteista saa aina konkreettisesti oikeaa lattiaa tarkastellessaan. Myös valon määrä, sävy ja jopa suunta vaikuttavat siihen, millaisena lattian sävy näyttäytyy kussakin kohteessa, ja usein esimerkiksi kotona erilaisia ja erisävyisiä valonlähteitä on useita. Suosittelemmekin tutkimaan mallipalaa aina siinä tilassa ja niissä olosuhteissa, joihin lattia tullaan asentamaan.

Parketti ja sisustus

Suuri osa lattiaremonttikohteista on pintaremonttia läpikäyviä koteja, joiden sisustus on pitkälti jo valmis. Huonekalut, seinien ja keittiön sävyt tai viereisen huoneen paikoilleen jäävä lattia määrittävät sitä, millainen lattia tilaan sopii. Mallipalaa onkin helppo verrata rinnakkain esimerkiksi keittiön tasojen, sisustuksen muiden värien ja yleisen tunnelman kanssa.

Isomman remonttiprojektin tai uudiskohteen rakennustyönkin keskellä mallipalasta on apua, sillä se kulkee kätevästi mukana kaupoilla vaikkapa keittiötä, maaleja, tasoja tai tapetteja valitessa. Suosittelemme myös vertailemaan rinnakkain useita eri lattiavaihtoehtoja!

Lattiakaupat varmoin mielin

Mallipalan avulla voit myös testailla parketin kestävyyttä ja käytännöllisyyttä arjessa. Jos lattian hoitoon tai ylläpitoon liittyen herää kysymyksiä, olemme myös mielellämme avuksi. Saat selkeämmän käsityksen tuotteen hinta-laatusuhteesta ja tiedät, mitä lattialta odottaa.

Mallipalan tilaaminen tekee parkettilattian valinnasta huomattavasti helpompaa ja vähemmän stressaavaa. Saat realistisen kuvan siitä, miltä lattia näyttää ja tuntuu, ja voit tehdä harkitun päätöksen ilman epävarmuutta. Mallipalan avulla varmistat, että valintasi on oikea ja että tulet olemaan tyytyväinen uuteen parkettilattiaasi pitkään. Vältyt myös myöhemmin yllättäviltä lisäkustannuksilta ja harmailta hiuksilta!

Parketti on luonnonmateriaali

Pidäthän kuitenkin mielessä, että jokainen lattialankku on kuvioinniltaan täysin uniikki, eikä toista samanlaista ole olemassa. Siksi eri lankuissa täysin samakin sävy saattaa näyttää jonkin verran tummemmalta tai vaaleammalta sekä rauhallisemmalta tai elävämmän sävyiseltä. Tässä mielessä mallipala onkin sävyn suhteen aina suuntaa antava apuri lattian valinnassa. Toisaalta luonnonmateriaalin yksilöllisyys on myös sen rikkaus!