phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 30.05.2023


Parketin asennus: millainen aluslattia on sopiva?

Julkaistu 30.05.2023

Parketti on lattiamateriaalien arvostettu ikisuosikki, joka tuo mukanaan lämpimän ja kodikkaan tunnelman tilaan kuin tilaan. Ennen upean uuden tammilattian asennusta on kuitenkin tärkeää varmistaa, että aluslattia on oikeanlainen ja tarjoaa sopivan perustan parketin pitkäikäiselle käytölle.

Mikä on aluslattia?

Kokonaisuudessaan aluslattia on tärkeä osa rakennuksen kokonaisrakennetta. Tässä blogitekstissä käydäänkin läpi muutamia seikkoja, jotka ennen lattian asentamista tulee aluslattian suhteen ainakin huomioida.

Aluslattialla tarkoitetaan rakennuksen tai asunnon perusrakennetta, joka sijaitsee välittömästi asennetun tai asennettavan lattianpäällysteen alla. Aluslattia toimii päällimmäisen lattian tukirakenteena, ja sillä on merkitystä myös lattian kestävyyden, tasaisuuden ja eristävyyden kannalta. 

Rakennuksen rakenteesta ja tarkoituksesta riippuen aluslattia saattaa koostua jopa useasta eri kerroksesta, jos uusi lattia halutaan vaikkapa asentaa suoraan vanhan lattian päälle. Aluslattian ja uuden parketin väliin tulee myös asentaa asianmukainen askeläänieriste, jotta tammilankkulattia tai kalanruotoparketti asettuu paikoilleen oikein ja sen käyttömukavuudesta saadaan irti koko lattian potentiaali.