phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18 
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18 


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!


Miksi tammiparketin asentaminen asuinympäristöön kannattaa?


Miksi tammiparketin asentaminen asuinympäristöön kannattaa?


Kun lattian hankinta lähestyy, lattiamateriaalin valintaa helpottaa usein eri vaihtoehtojen etujen ja haasteiden listaaminen selkeästi ylös. Keskeistä lattiakaupoilla onkin tunnistaa omat odotukset, tarpeet ja vaatimukset lattiapinnan suhteen. Eri elämäntilanteissa ja erilaisissa kohteissa myös lattian kohtaaman kulutuksen määrä ja laatu vaihtelee. Esimerkiksi lemmikkien kynnet tai toimistotuolien pyörät rasittavat kulutuspintaa, ja keittiössä lattialle joutuu kosteutta useammin kuin olohuoneessa. Kaikkein eniten itselle sopivimman lattian tunnistamisella onkin väliä juuri koti- ja asuinympäristössä, missä usein vietämme aikaa kaikkein eniten. Toimiva koti on sujuvan arjen perusta.



Keittiö: @ninankaluste

Käyttömukavuus korostuu kotona

Varmasti käytännöllisyydenkin kannalta keskeisin vaatimus lattialle on korkea käyttömukavuus. Luonteikkuus ja mukavuus ovatkin tammilankun erikoisalaa. Koska kyseessä on aito puulattia, tuntuma jalan alla on mukavan pehmeä. Lapua Floors –tammilattia on perinteisemmän kovantuntuisen lakkapinnan sijaan pintakäsitelty öljyvahalla. Öljyvahapinta säilyttää jalopuun miellyttävän tunnun, minkä ansiosta lattialla on mukavaa tassutella paljainkin jaloin.

Tunnetusti suuri osa puulattian käyttömukavuudesta syntyy materiaalin lämpöisyydestä. Vaikka lattia on ihanan lämmin jo sinällään, soveltuu se käytettäväksi myös aluslattiaan upotetun vesikiertoisen tai sähköisen lattialämmityksen kanssa.

Terveellinen valinta sisäilman kannalta

Luonnonmateriaalina lankkuparketti sisältää minimaalisesti keinotekoisia ainesosia, sillä myös öljyvahakäsittely tehdään luonnollisuutta painottaen. Lapua Floorsin käyttämä öljyvahapinta perustuu luonnollisiin öljyihin, ja käsittely kovetetaan lattian tuotannon yhteydessä LED-valon avulla. Tällä tavoin onnistutaan tehokkaasti vähentämään haitallisten yhdisteiden haihtumista huoneilmaan pintakäsittelyn yhteydessä ja sen jälkeen. Puulattia onkin puhtaan ja hygieenisen sisäilman kannalta loistava valinta.


Hyvä huollettavuus pidentää lattian käyttöikää

Yksi puulattian suurimmista eduista verrattuna synteettisiin lattianpäällysteisiin on mahdollisuus huoltaa lattiapintaa kokonaisvaltaisesti hiomalla vanha öljyvaha tai lakka pois ja käsittelemällä se uudelleen. Tammilankkulattia voidaan tavallisesti hioa noin kaksi kertaa.

Lapua Floorsin parkettilattioissa käytettyä öljyvahapintaa on lakkapintaa helpompaa ylläpitää, eivätkä käytössä syntyvät naarmut näy lankun pinnassa aivan yhtä helposti. Monet näitä kahta keskenään verranneet asiakkaat myös pitävät öljyvahapinnan “patinoitumisesta” käyttövuosien karttuessa, ja lattia pysyykin arvokkaan näyttävänä pitkään, mikä onkin suuri plussa kodin ulkoasun kannalta.

Tammilattian arvostus näkyy vuodesta toiseen

Parketti on kautta vuosien ollut lattiamateriaalien kuninkaallinen, mikä näkyy sen suuressa arvostuksessa. Ajattomuutensa vuoksi se onkin saavuttanut klassikon maineen, ja pysyy aina muodissa. Laadukkaat pintamateriaalit ja yksityiskohdat kiinnittävät huomiota. Esimerkiksi kiinteistön mahdollisen myynnin yhteydessä kaunis ja korkealaatuinen lattiapinta nostaa jopa kohteen arvoa.

Osa parketin maineesta syntyy sen houkuttelevasta ainutlaatuisuudesta. Lattiassa onkin paljon lankkukohtaista ja erien mukaan muuttuvaa sävyvaihtelua, ja sormenjälkien tapaan syykuviot ja oksankohdat tekevät jokaisesta lankusta uniikin luonnon muovaaman kokonaisuuden. Tavallisen lankkuparketin lisäksi perinteikäs ja katseet kääntävä valinta on myös kalanruotoparketti!


Tammiparkettilattia on laadukas ja ylellinen investointi, jolla luot kotiisi kutsuvan ja kodikkaan pohjan, joka ei koskaan mene pois muodista.