phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 09.03.2023


Parketin hoito osa 1 – Arkisiivous ja parketin pesu

Julkaistu 09.03.2023

Parketti tunnetaan klassisena ja arvokkaana lattiamateriaalina. Luonnonmateriaalista valmistetussa lattiassa onkin luonnetta ja tunnelmaa, vaikkakin parkettia pidetään usein kovin vaikeasti ylläpidettävänä. Aikojen saatossa puulattia tarvitseekin tietysti huolellisempaa huoltoa kuin laminaatti tai vinyylilattia, mutta ihan tavallisessakin arjessa lattiapinnan puhtaanapito sujuu kätevästi ilman suurta vaivannäköä. Vanhakin parketti saa taas kauniin ilmeen pienellä huolenpidolla.

Suosi pääsääntöisesti kuivia siivousmenetelmiä

Vesi ja kosteus eivät ole parketin kavereita, eikä lattiapinnan puhtaanapitoon niitä onneksi läheskään aina tarvitakaan. Yleisimmin pöly ja irtoroskat poistetaan parketilta imuroimalla, mikä onkin näppärä tapa ylläpitää siisteyttä arjen keskellä. Imuroidessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että imurissa on puiselle pinnalle soveltuva suulake tai harjaspää, joka ei aiheuta naarmuja lattiaan. Imuroinnin ohella toinen hyvä puhdistuskeino on kuivamoppaus, joka voidaan toteuttaa helposti staattisen liinan tai pölynkerääjäliinan kanssa.

Jalopuu on suhteellisen altis naarmuille puumateriaalin pehmeyden vuoksi, joten erityisesti irtolika, kuten kenkien mukana kulkeutuvat hiekoituskivet, kannattaa siivota pois mahdollisimman nopeasti. Hiertäviä ja teräviä roskia kertyy helposti huomaamatta myös mattojen alle, joten ne kannattaa ottaa siivouksen ajaksi säännöllisesti pois tieltä.