phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 15.12.2023


Miksi myös lyhyemmät lankut kuuluvat Lapua Floors –parkettiin?

Julkaistu 15.12.2023

Puun matka parketiksi pähkinänkuoressa:

Parkettilankkujen, kuten minkä tahansa puulattian, valmistus on monivaiheinen prosessi. Parkettien materiaaleina käytetään myös monia eri puulajeja, kuten tammea, saarnia, koivua tai pyökkiä. Puulaji saattaa vaikuttaa esimerkiksi parketin kestävyyteen, sävyyn, oksaisuuteen tai syykuvioinnin ulkonäköön. Saarniparketti näyttää hieman erilaiselta kuin tammiparketti.

Valitusta puulajista sahataan lankkuja, jotka valmistuvat niiden kosteuspitoisuuden hallinnan, höyläämisen ja viimeistelyn kautta valmiiksi parkettiaihioiksi. Aihio ei kuitenkaan vielä tarkoita valmista tuotetta, vaan sen jälkeen edessä odottavat lankkujen sävytys sekä pintakäsittely.Lapua Floorsin tammiparketit sävytetään omalla tehtaallamme Lapualla. Aikaisemmin ylivoimaisesti suurin osa parketeista pintakäsiteltiin lakkaamalla, mutta kovan lakkapinnan haastaa tuotannossamme käytettävä Led-kovetteinen öljyvaha. Voit tutustua lakan ja öljyvahauksen eroavaisuuksiin sekä ominaisuuksiin aikaisemmasta blogitekstistämme täältä.

Pintakäsittelyn tarkoituksena on suojata lattiaa ja parantaa huomattavasti sen kestävyyttä, mutta teknisten ominaisuuksien lisäksi sen myötä oikeuksiinsa pääsevät myös puun upea kuviointi ja syvyys.Miksi emme hyödyntäisi puusta mahdollisimman suurta osaa?

Monen parketinvalmistajan sekä jälleenmyyjän kuvastot ja valikoima koostuvat vaihtoehdoista, joiden lankut ovat keskenään saman mittaisia, mahdollisimman tasalaatuisia ja pitkiä. Ymmärrämme hyvin, että säännöllisen tasalaatuiset lankkulattiat tuntuvat houkuttelevalta vaihtoehdolta. Samalla syntyy kuitenkin ylimääräistä hukkaa.