phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Erikoiserät

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Parketeillamme jopa 10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 02.10.2023


Lapua Floors –tammiparketissa oksankohdatkin saavat näkyä

Julkaistu 02.10.2023

Yksi aidon puulattian ehdottomista eduista on sen pinnan ainutlaatuisuus. Jokainen lankku on puunsyiden muodostamine kuvioineen luonnon vuosien saatossa muovaama. Erilaisilla puulajeilla on jokaisella omat ominaisuutensa ja ulkonäkönsä. Meidän mielestämme Lapua Floorsin parketeissa tammipuulle ominaiset oksankohdat saavat todellakin näkyä.

Puulattia tuo huoneeseen ainutlaatuisuutta

Monelle yksityiskohtaiset oksista kertovat kohdat puisissa pintamateriaaleissa kertovat heti kotoisasta tunnelmasta. Oksaista puuta on totuttu näkemään osana sisustusta, ja se sopiikin suomalaiseen kotiin upeasti.

Meidän mielestämme oksankohdat lattialankuissa ovat yksi kauneimmista tavoista tuoda luonnollisuutta osaksi sisustusta. Pienet autenttiset yksityiskohdat täydentävät ja rikastuttavat kaikkea ympärille rakennettua sisustusta. Oksaisuus on yksi niistä tekijöistä, joiden ansiosta jokainen parkettilattia on täysin uniikki kokonaisuus, joka kertoo paljon käytetyn puun elinkaaresta.


Parketti on aina muodissa

Puun kauneus on aina ajanmukaista ja ennen kaikkea aitoa. Parketti, josta oksia ei pyritä hävittämään pois, tuo tilaan elävyyttä ja mielenkiintoa. Puumateriaalin hyviä puolia on myös sen sopivuus hyvin erilaisiin kohteisiin: lankkuparketti on aina upea niin modernissa kerrostalossa, perinteitä huokuvassa rintamamiestalossa kuin viihtyisässä lähiökodissakin.

Jo valmiiksi visuaalisesti kiinnostavaan lattiapintaan on hauskaa yhdistellä erilaisia värisävyjä tai leikitellä kuosien kanssa. Toisaalta kuvioinniltaan mielenkiintoinen lattiapinta tarjoaa myös ajattoman kauniin elementin neutraalimpaan tai rauhallisen seesteiseen sisustukseen.

Vastuullisuus puun käytössä

Upean oksaisuuden vaaliminen osana parkettia ei kuitenkaan ole ainoastaan ulkonäkökysymys. Vaikka kuviointi ja yksityiskohtaisuus tuovatkin luonnollisuutta ja särmää pintoihin, yksi syy valita oksaisempi lankkuparketti liittyy vastuullisempaan puunkäyttöön.

Lapua Floorsilla haluamme käyttää hyödyksi mahdollisimman tehokkaasti koko puun käytettävissä olevat osat. Oksattoman tammiparketin valmistaminen tarkoittaa sitä, että vain osa käytettävissä olevasta puusta pääsee todella käyttöön, ja hukkaa syntyy valitettavan paljon. Näkyvien yksityiskohtien säilyttäminen osana valmista tuotetta minimoi hukan määrän ja tukee kestävämpää parkettituotantoa.

Kokonaisuudessaan oksankohdat lattiapinnassa voivat muuttaa tilan ilmettä ja tunnelmaa täysin. Ne tuovat monimuotoisuutta, luonnonläheisyyttä, ekologisuutta sekä historian ja perinteen kauneutta osaksi sisustusta.